Quantcast
Channel: Gameplay » nyheder
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Masser af overraskelser til Danish Game Awards 2015

$
0
0
Det var et Danish Game Awards helt efter bogen, som løb af stablen i sidste uge i København, og så alligevel ikke. For selvom både venue og vært var den den samme som sidste år, så var der masser af overraskelser – både blandt de spil, som vandt priserne, og den måde som selve showet forløb på.
Igen i år var Niels Forsberg vært ved prisuddelingen

Igen i år var Niels Forsberg vært ved prisuddelingen

Særligt sidste år fik DGA en del kritik. Et af kritikpunkterne var, at de eneste kvinder på scenen var unge blondiner i små fikse kjoler, hvis eneste job var at overrække priser til vinderne. Derudover var der sidste år også tegn på, at den fri bar havde taget overhånd, da værten, Niels Forsberg, ved flere lejligheder måtte tysse på publikum, der råbte op mod scenen. Ligesom der var folk på scenen for at overrække priser, som måske, måske ikke, havde taget lidt for meget til sig af de våde varer.

Det var der ikke noget af i år, hvor der var mere styr på tropperne i et strammere program, der også lige nåede at sende lidt røg i retning af de kritikere, som sidste år havde været ude med riven overfor showet (jeg burde vide det, jeg var en af dem). I år var der i også en nydelig ung mand til at overrække priserne i stedet for en ung kvinde, der var ingen tilråb fra salen, og i de fleste tilfælde stod vært Niels Forsberg selv for overrækkelsen af priserne, hvilket gjorde det til et lang mere stramt afviklet show.

 

Årets Gamer - Carmillah

Årets Gamer – Carmillah

Spil er mere end en drengeklub

Som noget nyt kårede Danish Game Awards i år også årets gamer. Hvor det var nærliggende at frygte en gentagelse af den tåbelige konkurrence, som sidste år skulle finde Danmarks største Playstation-fan, ved at lade folk bælle cola og spise chips på tid, så var konkurrencen i år en god gammelsdags quiz afviklet på scenen. At spørgsmålene så var alt for lette, og at det tog alt for lang tid at få afviklet, kan der rettes op på næste år. Men lige så interessant var det, at det var en kvinde der blev årets gamer – nemlig Carmillah, som var opstillet på vegne af GameReactors Community.

Overraskende nok valgte årets vært, Niels Forsberg, også at adressere sidste års store betændte byld, GamerGate, i sin indledende monolog, så også her var det tegn på, at folkene bag Danish Game Awards havde lyttet til den direkte kritik, og måske også vejret, at der er nogle større tendenser, som blæser i retning af en afvikling af spilmediet som ren drengeklub.

Årets DGA-pris gik fortjent til den danske verdensmester i FIFA, August Rosenmeier, som vi også tidligere har skrevet om her på Gameplay. Et oplagt valg, også i en tid, hvor e-sport får mere og mere opmærksomhed.

 

Jesper Erlandsen. Enmandshæren bag Årets Danske Spil, Wings of Vi

Jesper Erlandsen. Enmandshæren bag Årets Danske Spil, Wings of Vi

Årets Danske Spil var en overraskelse

Det var dog ikke kun i selve arrangementet, der var overraskelser at finde. En lille overraskelse var det, at det lykkedes Far Cry 4 at hive prisen for både Årets Spil og Årets Shooter hjem. Dermed var der nul priser til eksempelvis det seneste Call of Duty, der ellers nok plejer at hive et par priser hjem på sådan en aften. Endnu mere overraskende var kåringen af Mario Kart 8 til årets racerspil. Siden en del af afgørelsen bliver bestemt ved brugerafstemninger, er Wii U-spil automatisk handicappede af det klejne Wii U-salg herhjemme, så det var ret flot, at det alligevel kunne gøre sig gældende.

Den største overraskelse faldt dog i kategorien Årets Danske Spil, hvor det var den absolutte dark horse, Wings of Vi fra enmandsudvikleren Jesper Erlandsen, også kendt som Solgryn, der tog stikket hjem foran spil som Press Plays Max: The Curse of Brotherhood og det æstetisk lækre The Silent Age. Men her har det nok været til Wings of Vi‘s fordel, at spillet har et internationalt publikum, som Erlandsen har kunnet sende ind og stemme på spillet fra Wings of Vi‘s side på Steam, selvom de ikke er danskere.

 

Ikke nye spil på vej fra Erlandsen

Jesper Erlandsen fortæller selv til Gameplay, at selvom han måske havde en anelse om, at han havde en chance, så havde han gjort sig klar til at sige tillykke til Press Play. “Jeg havde ikke regnet med en nominering i første omgang, så var bare glad for at være med.”

For de nysgerrige kan vi også her afsløre, at der ikke umiddelbart er nye spil på vej fra Erlandsens hånd. “Jeg arbejder på at få lært Unity at kende, som er et nyt udviklingsmiljø for mig. Så jeg skal få lavet nogle spil som ikke er for ambitiøse først, måske nogle mobil spil … who knows,” siger han til Gameplay.

Efter at have tilføjet en Boss Rush mode til Wings of Vi er der heller ikke umiddelbart større planer om flere udvidelser af det spil: “Lige nu arbejder jeg bare på at fikse ting, optimere spillet eller ændre små ting i level-designet. Jeg tror ikke, jeg kommer til at lave nyt indhold såsom en ny boss eller verden, dajeg er glad for, hvordan spillet er nu.”

 

Gameplays Morten Skovgaard uddelte kritikerprisen til Middle-Earth: Shadows of Mordor.

Gameplays Morten Skovgaard uddelte kritikerprisen til Middle-Earth: Shadows of Mordor.

Hvad med den digitale distribution?

Men tilbage til Danish Game Awards. For trods de gode takter, er showet dog stadig lidt af en sær størrelse, og der er nogle indbyggede modsætninger, som skurrer lidt. Det er tydeligt, at arrangørerne stadig ikke helt ved, hvad de skal gøre med den digitale distribution og med mobilspillene. Det er også tydeligt at se, at de danske spil, som er nomineret, falder lidt ved siden af resten af de nominerede titler, som næsten alle er AAA-konsoltitler, som kan noget helt andet.

Derudover er det også spørgsmålet om, hvorvidt Danish Game Awards og arrangøren bag, Multimedieforeningen, vil kunne fortsætte arrangementet til næste år, hvor endnu mere af spildistributionen er digital, og ikke i boks og æske, som er der, hvor Multimedieforeningens medlemmer har hovedparten af deres forretning. En udvikling som også blev adresseret af Multimedieforeningens formand, Morten Nielsen, ved showets slutning.

Her fortalte han, hvor stolt han var over, at man i Danmark havde kunne holde fast i arrangementet, mens man i Norge i dag har droppet den tilsvarende prisuddeling Gullstikka, og hvordan den svenske pendant til DGA er reduceret til et low-key arrangement på en café. Der kunne ikke herske tvivl om, at Morten Nielsen gerne så Danish Game Awards fortsat eksistere i den nuværende form, og der var da også en lille stikpille til Producentforeningen, som ikke længere støtter arrangementet, men derimod har indstiftet deres egen pris, udelukkende for danskudviklede spil, kaldet Spilprisen.

 

Modtagerne af Danish Game Awards 2015 var:

  • ÅRETS SPIL: FAR CRY 4
  • ÅRETS SHOOTER: FAR CRY 4
  • ÅRETS ACTION/ADVENTURE-SPIL: ASSASSIN’S CREED: UNITY
  • ÅRETS SPORTSSPIL: FIFA 15
  • ÅRETS ROLLESPIL: SOUTH PARK: THE STICK OF TRUTH
  • ÅRETS RACINGSPIL: MARIO KART 8
  • ÅRETS CASUAL- OG SOCIALE SPIL: THE SIMS 4
  • ÅRETS GENUDGIVELSE/ADD ON: GRAND THEFT AUTO: V
  • ÅRETS DANSKE SPIL: WINGS OF VI
  • DGA PRISEN: AUGUST ROSENMEIER
  • ÅRETS GAMER: CARMILLAH
  • ÅRETS SPILBUTIK: FONA PÅ STRØGET I AARHUS
  • KRITIKERPRISEN: MIDDLE-EARTH: SHADOW OF MORDOR
  • MUF PRISEN: PETER WEILE

Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Latest Images

Trending Articles


Knabstrup krus landmand serie


Nishizumi Maho (Girls und Panzer)


Sælges: Linn Kudos (Tuner)


Naruto Shippuden Episode 481 Subtitle Indonesia


Cirno Akkanbee (Touhou)


SKE48 – Pareo wa emerald – PV_HQ


Koshigaya Komari (Non Non Biyori)


Cat & Nazrin (Touhou)


Mushroom Dance


Akaza Akari (Yuruyuri)